Ny boklov på høring

Ny boklov på høring fra regjeringen

I dag har mange vanskeligheter med å få bøkene sine ut i butikkene om det er målet og i praksis har små aktører ”ingen” steder å få solgt bøkene sine.
Med ny nettbasert software som ivaretar boken din sammen med et internasjonalt nettverk for salg kan du enkelt selge bøkene dine i hele verden gjennom vår nye hjemmeside Boken Min. Med vår enkle utgivelsesveiviser kan du laste opp boken din og publisere den. Det eneste du trenger å tenke på er å utforme og skrive boken din. Vi tar oss av resten.

Har du allerede skrevet en bok? Ønsker du å gi ut boken din? Vi hjelper deg med å publisere boken din på Boken Min. Gjennom Boken Min vil alle uansett opplag, litteratur og formål ha tilgang på tilgjengelig software som ivaretar og hjelper enhver forfatter til å skrive, trykke og publisere sin bok.

Boken kan også komme ferdig trykket og innbundet til deg. Resultatet er profesjonelt og i tråd med markedets forventninger til utseende og utforming. Ved hjelp av denne siden kan du produsere og bestille akkurat hva du ønsker for din bok. Formålet med boken er det du som bestemmer. Du betaler kun for det du bestiller. Antallet er opp til deg.
Vi distribuerer den til hele verden om det er målet ditt. Dette åpner opp for alle å utgi sin bok hvor det måtte være. Med profesjonelle grafiske trykkere i hele verden ligger mulighetene åpne. Resultatet er det samme. Det er ingen inngangsbillett eller kost for å bli med. Du kan også enkelt bestille opp akkurat det opplaget du ønsker, og distribuere bøkene gjennom egne kanaler. Her binder man ikke opp kapital før salget er gitt. En kan også bestille bøker etter hvert som boken er kommet i bestilling.

I dag eier de store bokforlagene direkte og indirekte Bokdatabasen som trengs for å starte nettbokhandel. De frie bokhandlerne kan ikke bruke denne databasen uten å betale store summer årlig for tilgang og bruk. Hver fri bokhandel må kjøpe hvert sitt abonnement for å nytte databasen. Dette binder opp kapital på nærmere Kr 100 000,- i året. De små aktørene har selvsagt ikke råd til dette.
Med ny boklov er det de som mener at det vil bli et langt smalere tilbud av bøker. Det vil bli færre som gir ut bøker på et fritt grunnlag. Konkurransetilsynet, forbrukerrådet og advokatforeningen sier nei til den storslåtte bokloven. Vi ønsker å gjøre det mulig for alle aktører å produsere en bok uansett opplag, formål eller innhold. Med Boken Min er det bare å sette i gang. Her er det ingen inngangsbillett eller forpliktelser utover kost pr bok. Du har regien, vi har verktøyene. Sammen med profesjonelle trykkerier verden over ivaretar vi dine ønsker og mål. Du er velkommen til vår nye side!

Les mer om dette i Aftenposten og NRK

Legg inn Kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.